Як повернути дітей у режим після онлайн навчання – поради психолога | Smart Mama 2024

Як повернути дітей у режим після онлайн навчання – поради психолога

Після довгих днів домашнього навчання більшість батьків будуть щасливі, коли їхні діти нарешті повернуться до школи. Відсутність звичної рухливості та режиму розслабила дітей, яким доведеться докладати більше зусиль, щоб наздогнати навчання, а також увійти до робочого режиму.

Багато дітей звикли вчитися не встаючи з ліжка і “заходити” на урок через кілька хвилин після пробудження. Коли школи відчинять свої двері, школярам доведеться повертатися до колишнього робочого розпорядку дня та звичок. Якщо не підготуватися до цього заздалегідь, то дитина не матиме часу увійти в режим і це може призвести до хронічної втоми, пише cnn.

Читайте також: ДИТЯЧИЙ ІМУНІТЕТ І НОВІ ШТАМИ КОРОНАВІРУСУ: ВАРТО ЗНАТИ

Щоб уникнути проблем, психолог Джон Даффі рекомендує застосувати методику 15 хвилин на день. “Порадьте дитині поступово вставати раніше. Наприклад, на 15 хвилин раніше підйом щодня. Це дасть час організму та психіці підготуватися. Через деякий час вона спокійно повернеться до свого ранкового розпорядку”, – запевняє Даффі.

Аналогічний принцип підійде до пізнього засинання. Щоб уникнути втоми, невисипання і повернутися до школи на повну силу, дитина не повинна змінювати свій режим сну. Повноцінний сон має складатися з восьми-десяти годин. Поступово коригуючи час відходу до сну, зміщуючи його на 15 хвилин щодня..

Читайте також: Імунолог розповів про наслідки ковідної пневмонії після одужання

Онлайн навчання сприяло поганій засвоюваності предметів: діти просто шукали потрібні відповіді в Google і виконували мінімальну кількість домашніх завдань. Це природно призвело до провалу у знаннях. “Дітям потрібно заново вчитися зосередженості, бути уважним у класі та вчитися вдома. Це важко. Щоб відновити навчальний процес виконання домашнього завдання, батьки можуть спробувати допомагати виконувати домашнє завдання невеликими проміжками: по 15 хвилин на день. Цей захід може бути тимчасовим і триватиме доти, доки не досягнете потрібного ефекту”, – вважає Даффі.

І найголовніше – приділіть мінімум 15 хвилин на день найважливішому: спілкуванню зі своїми дітьми. Запитайте їх про успіхи та можливі невдачі, розкажіть, як ви провели свій день. Ви можете отримати від дітей відповідь або обговорити важливу проблему. У будь-якому випадку діти знатимуть, що ви готові поговорити з ними про все, у тому числі про нові зміни, які відбуваються у їхньому житті”, – радить психолог.