66 дітей померло через ліки від кашлю – розслідування ВООЗ

66 дітей померло через ліки від кашлю – розслідування ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила глобальну тривогу через сиропи від кашлю, виготовлені в Індії, які, як вважають, пов’язані зі смертю 66 дітей у Гамбії.

У попередженні, опублікованому на їх веб-сайті , зазначено чотири лікарські засоби  Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrop, Makoff Baby Cough Syrop і Magrip N Cold Syrop – які мають «неприйнятний» рівень забруднень, що містяться в продуктах. Про це повідомляє iflscience.

Згідно з повідомленнями , заражені ліки пов’язують зі смертю 66 дітей, а також із іншими гострими травмами нирок у Гамбії, де тривають спроби відкликати ліки.

Серед можливих забруднюючих речовин – діетиленгліколь, який зазвичай використовується в антифризі та може спричинити летальне пошкодження печінки серед інших симптомів, а також етиленгліколь, який викликає респіраторний дистрес у досить високих концентраціях.

Обидва є токсичними, а інші наслідки проковтування включають «біль у животі, блювоту, діарею, неможливість сечовипускання, головний біль, зміну психічного стану та гостре ураження нирок, яке може призвести до смерті», – заявляє ВООЗ.