Яка норма вживання кофеїну дітьми? | Smart Mama 2024

Яка норма вживання кофеїну дітьми?

Кофеїн є стимулятором, який впливає на центральну нервову систему, змушуючи людину відчувати себе більш активними або енергійними. Кофеїн трапляється в природі, а також його часто додають в продукти і напої

Насправді його можна виявити в багатьох  продуктах, чого батьки запросто можуть не помітити, навіть ті, хто ретельно стежить за харчуванням маленьких дітей.

Кава, чорний, зелений та білий чай, улун (тип чаю) і шоколад, природно, містять кофеїн. Важливо відзначити, в даному випадку це природний компонент, який не включають в список інгредієнтів. Однак кофеїн часто додають в продукти, що продаються як «енергетики»: енергетичні напої, енергетичні батончики, енергетичні пластівці, а також деякі види газованої води, пише technology.

Американська академія педіатрії не рекомендує вживати кофеїн дітям. Крім порушень сну, він може викликати інші побічні ефекти – перезбудження, нервозність, головний біль, розлад шлунку, прискорене серцебиття і підвищення артеріального тиску. Передозування кофеїном може призвести до судом, порушень серцевого ритму і коми. Поняття норми в кофеїн варіюється в широких межах – це ще одна причина, по якій слід обмежити його споживання дітям.

 

Читайте також: Сезон літніх захворювань: які віруси активізуються влітку?

 

Найбільш поширеним джерелом кофеїну серед дітей є напої. Батьки повністю можуть виключити їх з дитячого раціону, задовольняючи потребу дитини в отриманні природної енергії шляхом додержання простих правил – вживання достатньої кількості води, сну і збалансованого харчування.

Олена Алексєєва, журналіст