Профілактика COVID-19 серед дітей: гайд для батьків |

Профілактика COVID-19 серед дітей: гайд для батьків

За даними МОЗ України у період пандемії  коронавірусну хворобу діагностували у 152 790 дітей. Забрала хвороба життя 42 неповнолітніх українців.
Наразі  на COVID-19 хворіють – понад 29 тисяч дітей. З них на стаціонарному лікування перебуває 760 хворих на коронавірусну хворобу та 340 дітей з підозрою COVID-19.
 Враховуючи зазначену статистику  нагадайте своїм дітям основні правила, яких варто дотримуватись, щоб не захворіти на коронавірусну хворобу:

1. Маска і дистанція

Зазначте, що діти з 12 років мають одягати захисні маски не лише у школі, а й у громадських місцях. Тримайтеся на безпечній відстані від інших (принаймні 1 метр), навіть якщо вони не видаються хворими та  дотримуватись дистанції у громадських місцях.

Читайте також: ВІРУСНИЙ ВОРОГ У ДИТСАДКУ: ЯК ЗАХИСТИТИ МАЛЮКА

2. Миємо руки

Розкажіть їм про те, чому важливо та як правильно мити руки з милом – не менше 20 секунд. Використовуйте спиртовмісний антисептик для рук, якщо немає можливості вимити руки. Нагадайте, що торкатись обличчя немитими руками – небезпечно.

3. Правило “чхання”

Покажіть ще раз, як правильно прикривати рота під час кашлю та чхання. Під час кашлю або чхання прикривайте ніс і рот зігнутим ліктем або серветкою. Потім  серветку викинути та вимити руки. Поясніть дітям, що таким чином можна попередити поширення вірусу.

4. Правило для батьків: бути на зв’язку з лікарем

Якщо дитина захворіла, залишайте її вдома. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо.

Читайте також: ДИТЯЧИЙ ІМУНІТЕТ І НОВІ ШТАМИ КОРОНАВІРУСУ: ВАРТО ЗНАТИ