Носіння масок знизило захворюваність COVID-19 у школах | Smart Mama 2024

Носіння масок знизило захворюваність COVID-19 у школах

У черговий раз була доведена ефективність масок – обов’язкове носіння масок у школах американського штату Північної Кароліни в період сплеску Delta, показало низьку захворюваність серед школярів і педагогів.

Було проаналізовано захворюваність в 783 школах, які працювали в літній період, який співпав з поширенням по США Deltа – домінуючим і заразним штамом SARS-CoV-2. Навчальні заклади відвідували 59 561 учень та 11 854 співробітника. Згідно з рекомендаціями, всі були зобов’язані носити маски, повідомляє  news-medical.

Читайте також: ЧИ МОЖНА МАЛЮКУ З СИМПТОМАМИ ЗАСТУДИ ГУЛЯТИ І СПІЛКУВАТИСЯ ІЗ ІНШИМИ ДІТЬМИ?

Для оцінки поширення захворювання на коронавірус використовувалося такі показники, як співвідношення захворюваності в школі і в інших місцях, а також рівень інфікування в школі. У процесі дослідження було зареєстровано 808 захворювань поза школою і 64 випадки у школі. При цьому в школах, де дотримувалися носіння масок, на кожні 13 хворих COVID-19 поза школою, одна людина підхоплював вірус саме в школі.

В результаті всіх захворювань, 2 431 чоловік  змушені були піти на самоізоляцію. «Результати цього дослідження надзвичайно обнадійливі для учнів і співробітників шкіл, де впроваджено носіння масок. Варіант Delta більш заразний, ніж попередні види коронавірусу, але інфікування в школах можна тримати на низькому рівні за допомогою вакцинації і строгим дотриманням заходів безпеки, зокрема носінням масок», – зазначає доктор Канеса Циммерман.

Дані з інших шкіл, які не слідували рекомендаціям щодо носіння масок, показали, що у них, за той же період протягом липня-серпня 2021 року, було в 3,5 рази вище інфікованість COVID-19, що сталася в школі.

Результати цього дослідження підкреслюють важливість суворого дотримання обмежень щодо коронавірусу. Особливо напередодні зими, коли діти будуть менше часу проводити на вулиці, а більшість шкільних заходів і обідів будуть організовуватися в приміщеннях.