Керівники освіти планують заборонити смартфониу школах

Керівники освіти планують заборонити використання смартфонів у школах

Керівники освіти  намагаються повністю заборонити дітям використання смартфонів і соціальних мереж під час навчального дня. Днями у  Лос-Анджелесі проголосували  за повну заборону на використання смартфонів у школах міста, про це пише medicalxpress. 

Це сталося після того, як губернатор Каліфорнії висловив підтримку обмеженням використання пристроїв та занепокоєння щодо їх впливу на психічне здоров’я учнів.

Освітня рада об’єднаного шкільного округу Лос-Анджелеса наказала персоналу розробити план заборони мобільних телефонів і соціальних мереж протягом усього навчального дня.

«Школи, які… вже запровадили вільний від телефону шкільний день, повідомляють про неймовірні результати — діти щасливіші, вони розмовляють одне з одним, їхні вчителі бадьорі», — сказав член правління Нік Мелвойн, який запропонував заборону.

«І тому я дійсно думаю, що це ідея, час якої настав».

У резолюції цитуються дослідження, які вказують на те, що надмірне використання мобільного телефону пов’язане з підвищеним стресом, тривогою, депресією, проблемами зі сном, почуттям агресії та  у підлітків.

Також зазначено, що відмова від використання телефону та соціальних мереж протягом дня підвищує результати стандартизованих тестів і випускних іспитів , що «еквівалентно додатковій годині навчального часу на тиждень».

«Підлітки, які проводять більше трьох годин на день у соціальних мережах, стикаються з подвійним ризиком виникнення симптомів тривоги та депресії», — написав доктор Вівек Мурті в статті New York Times.

Законопроект, який очікує розгляду в законодавчому органі штату Каліфорнія, вимагатиме від шкільних округів вжити заходів, які забороняють або обмежують учнів у використанні телефонів у школах.

«Я з нетерпінням чекаю співпраці з законодавчою владою, щоб обмежити використання смартфонів протягом навчального дня», — сказав Ньюсом, батько чотирьох дітей.

Подібні плани є в Оклахомі, Канзасі, Вермонті, Огайо, Луїзіані та Пенсільванії.